ljus

Varje dag jag vaknar är jag lycklig över att just vakna till en ny dag i det här livet.
Varje dag jag går till mitt arbete är jag lycklig över att ha just ett arbete som jag gillar att gå till.
Varje dag jag kommer hem från mitt arbete är jag lycklig över att ha just ett hem att komma hem till.
Varje dag jag lyckas göra skillnad för någon är en fantastisk dag.
Varje dag jag lyckas med att få andra människor att le gör att jag känner mig nöjd.

I dagens mediavärld så sköljs vi över med tidningsartiklar, tv-nyheter, Facebookinlägg, Twitterinlägg och blogginlägg om hur allting är så dåligt i världen. Framförallt skräms jag av de nyheter och inlägg som handlar om hur vi behandlar varandra i Sverige och i övriga världen. Vi får läsa om folkvalda politiker som vill diskriminera muslimer, som tycker att romska barn föds med kriminaliteten i blodet. Vi får läsa om personer som ger sig på människor som tigger på gatan. Varför har det blivit så här? Var har medmänskligheten tagit vägen?

Varför är en del människor så rädda för olikheter? Varför är det så viktigt för människor att sätta stämplar på andra? Jag vill bo i ett samhälle där vi tar hand om varandra. Jag vill bo i ett samhälle där vi respekterar varandra för vem vi är. Jag vill att vi respekterar varandra oavsett vilken religion vi tror på. Jag vill leva i ett samhälle där kärlek och glädje är ledord för hur vi ska leva. Jag tycker att det skulle vara riktigt tråkigt om vi alla var lika varandra. Hur skulle vi då kunna utvecklas?

Säg hej till grannen på morgonen. Säg god morgon till busschauffören när du kliver på. Titta dig omkring och le åt människor du möter. Välj att ta motgångar som möjligheter. Skratta mycket. Var glad!

I vilket samhälle vill du leva i?