”Jag är intresserad av framtiden, för där skall jag tillbringa resten av mitt liv.”
Charles Franklin Kettering(1876-1958)

Att spana framåt in i framtiden är något av det svåraste vi kan göra. Vi vet inget om framtiden och vad den vill säga. Vi vet dock massor om vår historia och vad den har visat oss under lång tid. Vi hoppas att vi alltid ska lära oss av historien men det verkar vi inte göra alla gånger. Jag hoppas verkligen att det jag har lärt mig under det här läsåret att det ska visa mig hur jag ska möta min framtid. Jag hoppas att jag tar till mig av den lärdom jag har fått genom alla möten med de fantastiska människor som jag har runtomkring mig. Det är inte lätt att försöka sig på en framtidsspaning men jag kommer att försöka.

Till nästa läsår kommer jag att undervisa i svenska, so-ämnena, engelska och elevens val. Jag har en hel del idéer kring min svenskundervisning som jag hoppas går i lås. Jag vill verkligen börja använda mig av IKT i undervisningen under det kommande läsåret. Både genom att vi använder oss av interaktiva läromedel och att vi använder våra datorer och lärplattor som arbetsverktyg. Jag vill att eleverna ska lära sig att skriva och redigera texter med hjälp av datorn. Jag tänker även att vi ska börja blogga med eleverna. Jag vill göra det för att lära dem att hantera och möta det som finns på internet. Vi behöver lära eleverna att vara kritiskt tänkande när de söker och finner information på internet.

Jag vill även börja med att flippa min undervisning i de ämnen som jag kommer att undervisa i. Här kommer jag att använda mig av filmer och presentationer som många skickliga pedagoger delar med sig av på nätet. Jag kommer även att försöka mig på att filma egna genomgångar i olika ämnen. Men det gäller att planera dem och se till att de blir korta och effektiva.

Under första veckan i juli kommer jag att besöka Almedalsveckan på Gotland. Här kommer jag att få möta flera av de som jag följer på Twitter. Det ska bli riktigt kul att få ta del av det utvidgade kollegiet IRL (In real life – på riktigt). Jag åker dit för att jag är intresserad av framtiden och vad framtiden kommer att ge!