Det började med en fråga på Twitter där en av de jag twittrar med ställde en allmän fråga om man skulle till Almedalen. Jag svarade att jag inte direkt hade tänkt mig det men att det lät spännande. Diskussionen fortsatte kring boendet och jag skrev att jag får väl tälta. Då dyker det upp ett meddelande om att det finns en plats ledig i ett hus. Efter ett par dagars funderande så bestämde jag mig för att åka till Gotland och Almedalsveckan. Nu har jag bokat boende och bokat plats på färjan för mig och min motorcykel.

Det ska bli spännande att få träffa några av de personer som jag twittrar med. Det är fantastiskt kul att det finns så många människor runt om i landet som verkligen vill #lyftaskolan. Det kommer att bli en riktig energiboost av att få träffa människor med ett starkt driv av av utveckla skolan.

Tidigare så har veckan Almedalen bara passerat förbi och jag har inte lagt så mycket energi på den. Under det senaste året har mitt intresse för politik och framförallt skolpolitiska frågor ökat markant. Det är kul att debattera och skriva om skolan och skolpolitiken. Det är många som tycker om skolan men som inte har en inblick i hur skolan ser ut idag. Många har egen erfarenhet från sin egen skolgång och eventuella barns skolgång men inte från lärarnas sida av skolan. Många gånger sitter det politiker i skolnämnderna som inte är lärare och som heller inte har någon bra koll på hur det är att arbeta inom skolan. Jag vill med mitt deltagande på den här bloggen och i mitt twittrande förändra talet om skolan. Jag vill förändra bilden av skolan som förvrängs av media och av vissa politiker. Jag vill även visa för politikerna att de kan lita på oss lärare att vi gör vårt arbete.

Jag funderar mer och mer på hur jag ska kunna påverka detta ännu mer. Ska jag engagera mig i ett politiskt parti? Vilket i så fall? I väljarbarometrarna innan EU-valet så hamnade jag nära Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern. Alla tre partierna har bra tankar kring de saker som jag tycker är viktiga men det finns även andra saker som är viktiga för mig där jag inte tycker lika som dessa partier. Om jag nu engagerar mig i ett parti – hur mycket kommer partipiskan att vina? Hur mycket måste jag själv försaka i mitt eget tyckande och mina egna övertygelser? Hur mycket kan jag tycka själv och hur mycket måste jag tycka som partiet?

Jag tycker även att vara partipolitiskt obunden är en styrka i många fall men hur mycket kan jag påverka då? Jag kanske kommer att landa i någon form av beslut efter Almedalsveckan eller så gör jag inte det. Jag kommer i alla fall se till att ha åkt runt Gotland med min motorcykel innan jag tar båten till fastlandet.