hand_gul

Jag är livrädd! Jag blir bestört över hur många människor i Sverige och i Europa har röstat! Man har valt in främlingsfientliga partier som har väldigt extrema åsikter. Här i Sverige har vi SD som försöker göra om sig till ett ”normalt” svenskt parti. De ”försöker” rensa ut extrema åsikter från sitt parti men, som jag ser det, misslyckas kapitalt med detta. De och de andra europeiska partierna rider på rädslan hos ”Svensson”.

hand_vit

Att se Front Nationa i Frankrike nå sådana resultat är skrämmande! Jag blir livrädd av att Le Pen uttalar sig om att ebolaviruset kan lösa invadringsproblemet. Vi får höra åsikter som att HBTQ-personer inte är människor. Vi får höra att kvinnor inte ska rösta. Vi får höra att våldtäkt är ett uttryck för islamsk kultur. Vi får höra att förintelsen under andra världskriget inte har inträffat. Jag blir livrädd!

hand_rod

Vad kan vi göra? När jag möter personer med främlingsfientliga åsikter så bemöter jag åsikterna med mina upplevelser och med fakta. Det florerar så otroligt många lögner och felaktiga fakta på t ex Facebook. De som sprider denna så kallade fakta anspelar på människors rädsla för allt som är olika.

regnbågshand

Viktigt att vi även bemöter åsikter om HBTQ-personer. Att inte kunna gå ut och visa vem man älskar är inte bra för människan. Vi måste kunna få stå för vem vi är och vem vi älskar. Vi måste alla känna oss trygga! Det är otäckt med allt som är olika. Bemöt dessa åsikter direkt. Även om det kanske kostar dig en vän. Men tänk på att den vännen inte varit en riktig vän. Mina vänner vet vad jag står och vad jag tycker. Även andra runt omkring mig vet var jag står och vad jag tycker. Jag bemöter den dolda rasismen i alla sammanhang där jag befinner mig.

Tillsammans blir vi starka! Tillsammans kan vi krossa rasismen, nazismen och rädslan för allt som är olika! Med kärlek vänder vi världen till en bättre värld!

Låt inte SD och andra mörka krafter ta över! Visa var du står! Kom ihåg att rösta i höstens val så att vi röstar ut SD!

hander

Bilderna kommer från Aftonbladet.se