Inspirerande IKT-möte!
Idag har jag varit på ett inspirerande möte kring IKT-frågor i Sundbyberg. Att få möta dessa fantastiska pedagoger och ta del av och vara en del av i diskussioner kring IKT i skolan är riktigt roligt. Jag blir mer och mer inspirerad av att verkligen få arbeta med IKT-frågor i skolan. IKT (IT och kommunikation) är en stor del av vår och elevernas vardag och där måste vi i skolan hänga med i utvecklingen. Vi måste kunna hantera detta och även kunna lära eleverna hur de ska hantera det stora informationsflöde som de möter. I ett tidigare inlägg hade jag en fråga om varför lärare är så rädda för datorer. Nu är det dags att dessa lärare möter verkligheten och möter sin rädsla och okunskap att arbeta med datorer i undervisningen. Men det finns massor av lärare som är villiga att arbeta med datorer i undervisningen – det blev jag varse idag under mötet på Stadshuset. Vilka fantastiska människor det finns som har idéer och funderingar kring att arbeta med IKT i skolan. WOW!

En kärleksförklaring
Att ha förmånen att arbeta inom skolan är en ynnest som inte alla har. Visst, det är slitigt som tusan många gånger men det vägs oftast upp av alla möten med alla fantastiska människor som jag möter i mitt arbete. I min karriär inom skolan så har jag mött ett antal personer som jag ser upp till. Några som jag vill nämna särskilt är Anna Karin, Karin S, Anna-Lena och Heléne. Jag vill ge er världens största kram och jag saknar flera av er då vi befinner oss i samma stad längre.

Att få möta er och få arbeta med er har varit en ynnest och där jag har lärt mig otroligt mycket om att vara lärare. Att få mötas i diskussioner om elever och om pedagogik har utvecklat mig till den jag är idag. Jag har inte nått så långt som jag gjort hittills utan ert stöd och fantastiska hjälp. Att få ta del av er kunskap om hur man är som lärare har varit oerhört värdefullt för mig.

Ni har lärt mig massor om att vara lärare och pedagog. Ni har lärt mig massor om hur jag bemöter elever och föräldrar. Ni har lärt mig massor om mig själv som människa och pedagog. Ni som har varit med mig under hela tiden på Hagaskolan har stöttat mig många gånger i arbetet och privat!

Se till att Du får chansen att arbeta med människor som ger av sig själva och som gläds med dig när du utvecklas. Se till att du tar chansen att lära dig av personer som är nära dig och som du ser upp till. Ta hand om deras goda exempel i hur de är som människor och som lärare.

Jag vill avsluta med några citat från Nalle Puh som kanske kan förklara lite hur jag känner för er!

“Piglet sidled up to Pooh from behind.
“Pooh?” he whispered.
“Yes, Piglet?”
“Nothing,” said Piglet, taking Pooh’s hand. “I just wanted to be sure of you.”

“If ever there is tomorrow when we’re not together… there is something you must always remember. you are braver than you believe, stronger than you seem, and smarter than you think. But the most important thing is, even if we’re apart… I’ll always be with you.”

“It’s snowing still,” said Eeyore gloomily.
“So it is.”
“And freezing.”
“Is it?”
“Yes,” said Eeyore. “However,” he said, brightening up a little, “we haven’t had an earthquake lately.”

Nalle Puh-citat