Ytterligare en vecka har förflutit i min lärarkarriär. En vecka av många roliga stunder och mycket skratt. Det känns skönt att lägga den här arbetsveckan till handlingarna. Det har gått rätt bra den här veckan så jag får känna mig ganska nöjd. Det är faktiskt skönt att kunna få känna sig nöjd. Många gånger så känner i alla fall jag att jag kunde ha gjort just det där lite bättre. Det är nog många lärare som inte känner sig nöjda med hur de har arbetat och hur de har hanterat sina elever. Det är viktigt att kunna landa i att vara nöjd. Visst, allt blev inte perfekt men när blir det så?

Att ställa krav på sig själv är bra men du måste se till att kraven blir balanserade utifrån din arbetssituation och även ditt privata liv. Det är oerhört lätt att bara ge, ge och ge när du arbetar i skolan. Det finns alltid någon som är beredd att ta emot; rektor, föräldrar, elever och andra kollegor. Jag själv är en person som gärna säger ja och ställer upp på allt och alla. Jag arbetar stenhårt med att säga NEJ till kollegor, elever, föräldrar och rektor. Det är inte lätt… Jag har börjat lätta på mina krav på mig själv att allt inte behöver vara helt perfekt och det är skönt. Att faktiskt kunna gå ifrån jobbet och säga att ”idag är jag nöjd” är underbart. Det är även skönt att kunna gå ifrån jobbet ibland och säga ”det där tar jag i morgon”.

Igår när jag gick med min klass till matsalen så småpratade jag lite med de elever som gick först med mig. En elev ropar till mig och säger:

– Jonas, kan inte du köpa yoghurt till mig?
– Det kan jag ju inte, då måste jag ju köpa yoghurt till Kalle, Mohammed, Tamar och alla de andra i klassen, svarade jag.
– Men du är ju rik ju! Du har ju köpt en 3D-tv, sade eleven.
– Jo, det har jag ju köpt men alla pengarna gick ju åt till tvn, replikerade jag.
– Men då får du ju bli rektor! Då får du ju cash-flash!

Vad jag skrattade! De är ju underbara! Jo… jag får väl försöka bli rektor och få en massa cash-flash…

Nu är jag på väg till landet och stugan där. Det ska bli skönt att koppla av och bara njuta! Dags för lite fredags-mys!

Läste du mitt inlägg igår? Kommentera gärna!