na.se kan man läsa om att en av deras journalister har blivit hotad efter en granskning av nazister och andra främlingsfientliga personer. Att hota en journalist är nog bland det mest korkade man kan göra. Om du inte vill bli granskad ska du definitivt inte hota en journalist. Du kan helt klart räkna med att hela journalistkåren kommer att göra allt i deras makt för att fortsätta granska dessa personer.

Att vi har yttrandefrihet i Sverige är något som jag är både glad och stolt över. Att få säga sin mening är en viktig del i vår demokrati. Detta gäller alla oavsett om man är höger- eller vänsterextrem eller någon av oss vanliga människor. Det är inte acceptabelt att hota med våld för att man tycker annorlunda. Men du får räkna med att du kommer att få stå för det du sagt. Du kommer att möta motstånd om du är en de som är främlingsfientliga (eller egentligen främlingsRÄDDA). Du kommer att möta motstånd och argument om du tillhör de vänsterextrema som använder sig av hot om våld och de som använder sig av våld. Våld är ALDRIG lösningen på en konflikt.

Är du bland någon av dem som håller sig långt ut på höger eller vänsterkanten så får du räkna med att bli granskad för dina åsikter. Det är fegt att gömma sig bakom ”sekretessmarkeringar” och liknande. Törs du inte stå för dina åsikter? Törs du inte visa ditt ansikte vid en demonstration? Varför? Du är ju så mån om att hota och uttrycka åsikter om andra människor som du inte ens känner och som du aldrig har träffat för att du är en riktig fegis. Är du även ”politiker” i dessa partier så får du helt klart räknas med att granskas. Du bör ju även kunna svara på enkla frågor som journalister ställer till dig. Sveriges Radio Dalarna gjorde ett inslag som du kan lyssna på här.

Med en grundlagsstadgad yttrandefrihet så kommer även ett ansvar för det du säger och skriver. Du får räkna med att ta konsekvenserna för det du tycker och säger. Här kan du läsa om våra svenska grundlagar.

Om du som läser detta känner mig eller är vän med mig och tycker som SvP eller SD eller någon av de andra extrema partierna så kan du räkna med att du inte kommer att stå oemotsagd av mig. Är du vän med mig på Facebook så kan du lika gärna ”unfrienda” mig då vi troligtvis inte har så mycket gemensamt. 

Att få arbeta i ett mångkuturellt område på en mångkulturell skola är något av det mest häftigaste, jobbigaste, roligaste, energikrävande, upplyftande som finns. Att möta människor från hela världen och få lära sig mer om andra människors situation är inspirerande.

Så en sista fråga till dig som hotade journalisten på Nerikes Allehanda – hur tänkte du nu?