Underbart att kunna sitta ute på balkongen och äta frukost och dricka kaffe. Med datorn i knäet så har jag suttit och fixat lite här på bloggen. Jag vill gärna få in tips på olika flippade klassrumssajter. Skicka gärna in länkar via ”Skicka flipp-länkar” så lägger jag upp dem under Flippade klassrum. Jag ska själv försöka utveckla det här med flippade klassrum under det kommande läsåret. Det blir en utmatning i att skapa flippar som kan passa eleverna i min klass. Jag tror att det är en av de vägar som jag behöver arbeta med för att kunna få alla elever med på tåget. Det är viktigt att vi som lärare ger eleverna olika möjligheter för lärande. Att få möjligheten att se på en genomgång av ett ämne hemma och göra det flera gånger skapar goda förutsättningar för att samtliga elever ökar sitt lärande. Då kan jag ge mer stöd till de elever som inte riktigt har förstått och vill ha mer hjälp för att först.

Jag kommer att själv spela in olika flipp-filmer men även leta efter filmer på nätet. Det är dumt att uppfinna hjulet fler gånger. Jag har sett massor av duktiga lärare som är fantastiskt bra på att förklara och visa genom sina filmer. Jag hoppas verkligen att fler duktiga lärare filmar sig själva och lägger upp dem på nätet så att fler elever får tillgång till dessa fantastiska pedagoger. Jag vet flera duktiga lärare på min egen skola som verkligen skulle kunna göra skillnad genom att filma sina genomgångar i sina ämnen!

Ett sätt att skapa kreativa flippade filmer är bland annat genom ett program som jag upptäckte i helgen: Videoscribe från Sparkol. Du kan pröva det gratis under 7 dagar. Jag har själv gjort en liten film om mig och bloggen:

Det var riktigt roligt att sitta och leka med programmet. Med hjälp av det här programmet kan du lätt skapa enkla filmer där du kan beskriva saker för eleverna. Det här är inte det enda programmet utan det finns fler. Om du är lärare och vill skapa presentationer som du kan lägga upp på webben så kan du använda dig av Prezi. Genom att använda dig av en licens för studenter och lärare så kan du använda den enklaste versionen gratis!

En Prezi-presentation