Äntligen är eleverna tillbaka på plats. Dagen började med ett utvecklingssamtal med en elev som jag fick skjuta upp före lovet. Det blev ett bra samtal. Tur att jag har bra kollegor som kunde ställa upp och ta hand om min klass medan jag hade samtalet.

Att gå från att ha mellanstadieelever till att ha elever i åk 1 är en omställning. Jag har fortfarande inte riktigt lärt mig att allt tar längre tid än vad jag tror. Efter samlingen så fick eleverna skriva och rita i sin dagbok om vad de gjort under lovet. De hann i princip bara sätta igång innan det var dags att ställa upp och gå till idrottshallen. Efter att ha varit med när de har bytt om kunde jag lämna eleverna till idrottsläraren.

Under tiden mina elever har idrott passar jag på att sätta mig i personalrummet för åk 4-9. Där finns chansen att hinna prata med kollegor och stämma möten med dem. Ingen tid får förspillas så upp med laptopen och börja gå igenom den IKT-inventering jag gjorde på skolan under lovet. Ett antal datorer ska läggas till och några får läggas till på saknas-listan. Intressant att så många datorer saknas…

Efter idrottslektionen var det dags för lunch och samtal vid matbordet. Det är fantastiskt spännande att få sitta med eleverna och samtala med dem om livet och andra saker.

Något vi gör på vår skola är att gå fram och tillbaka till matsal och idrottssal. Under dessa promenader hinner man samtala med eleverna en och en. Mycket värdefulla samtal.

Efter lunchrasten så fortsatte vi med dagboken och ett mattehäfte. Otroligt vad bra de arbetade trots att det bar första dagen efter lovet.

Eftermiddagens arbete utan eleverna handlade om att informera kollegor om morgondagens Håll-Sverige-rent jobb samt att stämma av med vikarien som var i min klass. Jag fortsatte även med IKT-inventeringen och lite mejlkonversationer.

Skönt att få åka iväg från jobbet och fika i solen. I morgon är en ny dag.

Hur har din dag varit?