Om mig själv

Pedagog och medmänniska! Teknikintresserad! Skolpolitik och skolfrågor! Partitillhörighet? Ingen! Vems hopp är du?

 

Jag är en engagerad lärare som gärna arbetar med lärande och relationer. Jag har en passion för relationsskapande i arbetet och hur man möter människor. Jag brinner för kunskapsutveckling, skolutveckling och undervisning. Kunskapsutveckling kan ske på många olika sätt. Att bedriva undervisning på olika sätt gör att eleverna tycker att kunskap spännande. Att möta människor från hela världen gör att jag inser att ju mer jag lär mig desto mer inser jag att jag inte kan. Att möta och få utveckla Sveriges framtid är bland det häftigaste som finns.

Hösten 1997 började jag min lärarutbildning i Örebro men efter ett år var jag rätt trött på studera och fick då möjligheten att börja arbeta inom skolan. Jag har arbetat i skolan sedan 1998 men först som resurs och outbildad lärare. Under många år arbetade jag som resurs åt många elever som har hade det tufft i skolan och hemma. Det har varit en oerhörd lärorik period i mitt liv där jag lärt mig massor av dessa elever. Under många år har jag även arbetat på fritids och kan fritidshemmens villkor och förutsättningar. Det arbetar många duktiga pedagoger och lärare inom fritidshemmen. Under åren började jag inse att det är dags för mig att söka till universitetet. Jag började läsa till lärare igen hösten 2007. Studieperioden som följde har varit ett otroligt lyft för min personliga del. Under tiden som jag studerade hade jag möjligheten att få vikariera på olika skolor i Örebro. Det var ett fantastiskt sätt för mig att direkt få möjligheter att sätta mina nyvunna kunskaper i arbete. När jag väl var klar med min utbildning så återgick jag till min skola där jag arbetade innan jag började studera. Där fick jag möjligheten att arbeta med två av skolans skickligaste pedagoger. Att få den möjligheten är få förunnade! Efter 1,5 år på skolan fanns det inga möjligheter att få arbeta som lärare. Detta gjorde att jag började söka lite olika tjänster och en av tjänsterna stack ut. Att välja att ta tjänsten i Sundbyberg var något av att kasta mig ut på djupt vatten för att se om jag kunde simma. Jag simmar fortfarande och lär mig nya saker varje dag!

Allt jag skriver och tycker på bloggen är mitt eget tyckande och tänkande.

Häng med på resan! Nu drar vi ut i det okända!

Jonas


2 kommentarer till Om mig själv

  1. kaldah Meka skriver:

    Det var spännade att läs om dig men den som var roligast att jag jobbade hela tiden och 2007 började jag min lärautbildning..

  2. kaldah Meka skriver:

    Att läsa om dig menar jag

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.