Sievert Öholm har gjort det… Jag har läst olika tweets om Sievert på Twitter och undrar vem f-n är Sievert. Sen när jag slår upp Aftonbladets hemsida så inser jag…Sievert Öholm fd tv-personlighet och då menar jag verkligen föredetta. Han verkar ha ett behov av att vilja synas i media… Hur nya är det egentligen som känner till herr Öholm? Vi som börjar närma oss 40-årsstrecket men kanske framförallt de som är 50 år och äldre vet vem han är. Herr Öholm har varit borta ur tv-rutan några år förutom göra debattprogram.

Aftonbladets Lisa Röstlund gör en intervju med honom pga att han uppmanar Göran Hägglund att tänka om i hur Kd ska driva en kristen politik. Öholm tillhör den kristna högern som jag kan känna är minst lika extrema som vissa andra partier på högerkanten. De anser att en familj är mamma, pappa och barn. Öholm säger i intervjun:

– Jag talar om manligt och kvinnligt. Vad händer med våra unga pojkar om man inte ger mannen en identitet, och om man då fullföljer det med samkönade äktenskap och att inget har någon betydelse. Då har vi det här med risk för nazism. Aftonbladet 150630

Han är livrädd för att vi ska sudda ut våra könsroller och att vi alla ska bli hen. Öholm måste ha missat debatten totalt. Som jag ser det så ska vi ju inte sudda ut våra könsroller utan vi måste bli mer medvetna om vad vi gör med våra könsroller och hur det påverkar oss alla. Vi lever fortfarande i ett patriarkaliskt samhälle där mannen är normen och alla andra ska rätta sig efter mannen. I artikeln beskriver han att fler tjejer tar studenten och flyr glesbygden. Då tycker han att de unga männen håller på att gå under och då är risken att de blir nazister eller att de hamnar i mc-gäng.

Tycker han att det är fel att tjejerna studerar? Tycker han att detta fel att de flyttar till andra platser? Min känsla är att han tycker, även fast han säger att han bytte fler blöjor än hans fru, att tjejerna ska inte studera. Tjejerna ska tillsammans med de unga outbildade männen skaffa barn och bo kvar på den lilla orten där de kommer ifrån.

Ska vi få chansen till ett än mer jämställt och jämlikt samhälle ska alla få samma förutsättningar att studera och att få nå så långt som man kan. Oavsett vem man är; man, kvinna, hen, svart, vit, gul, grön, röd eller vilken färg man än anser sig ha/vara. Vi ska respektera varandra för den vi är inte för hur vi ser ut på huden eller vad vi har mellan benen.

Ingen ska heller tala om för mig hur min familj ser ut. Kärnfamiljen idag ÄR annorlunda än hur den såg ut för 50 år sedan. Vi kan inte gå tillbaka i tiden. Vi ska framåt. Vi måste utvecklas. Ett samhälle som inte utvecklas och som inte tolererar annorlundhet stagnerar och går bakåt.

Jag älskar vem jag vill när jag vill och hur jag vill. Du får älska vem du vill när du vill hur du vill. Forever!