väskorinnanvisby

 

Så, nu är det färdigpackat inför en vecka på Gotland. De införskaffade packväskorna till motorcykeln är fyllda till bredden. Tidigt i morgon åker jag från Stockholm till Nynäshamn för att ta färjan över till Visby. Det är med spänning som jag ser framemot Almedalsveckan. Flera av de fantastiska personer som jag twittrar med och som jag följer kommer att delta.

Hur kommer det sig att jag åker till Almedalen? Jag har alltid varit intresserad av politik och jag försöker följa med i samhällsdebatten. Jag har dock inte gett mig in i politiska diskussioner förrän på senare år. Under många år har jag varit engagerad inom idrottsrörelsen med olika uppdrag lokalt, regionalt och på riksplan. Det har varit väldigt lärorikt och intressanta uppdrag där jag lärt mig massor. Jag har valt att inte gå med i någon politiskt parti av olika anledningar. Bland annat har jag haft svårt att känna vilket parti jag sympatiserar med. Jag har gjort olika tester på nätet för att se var jag hamnar. Jag har skrivit om det tidigare i ett annat inlägg om EU-valet. För att återkomma till en av anledningarna varför jag åker till Almedalen är just det politiska intresset. Ska jag engagera mig politiskt? Vilket parti känner jag att jag står närmast? Hur kommer jag att göra med ”parti-piskan”?

Jag kommer att dela hus med fyra stycken socialdemokrater vilket kommer att bli spännande. Jag vill veta lite mer om dem och varför de är socialdemokrater. Det kommer säkert bli intressanta diskussioner under kvällarna. Jag hoppas även att jag hinner träffa Anna-Karin Bengtsson under veckan för att diskutera var Miljöpartiet står i olika frågor. Förhoppningsvis hinner jag träffa några av de politiker jag har samarbetat med tidigare kring olika saker för att diskutera lite kring var deras partier står i skolfrågan.

Jag har några saker inplanerade som jag ska gå på men i övrigt tänker jag att det som sker det sker. Jag hoppas på många givande möten med olika människor. Jag hoppas även på att hinna med att åka runt på Gotland med motorcykeln för att uppleva det Gotland har att erbjuda.

So, Almedalen! Here I come!