Idag är det val till Europaparlamentet. Ett val som i år verkar ha tagit mer höjd än tidigare. Jag har röstat vid samtliga val till EU. Vid folkomröstningen så röstade jag emot att vi skulle gå med i EU men har accepterat att vi är en del av den Europeiska Unionen. Nu när vi är med i EU måste vi se till att vi bevakar våra möjligheter till inflyttade inom EU. Det är därför viktigt att när vi idag går och röstar att vi röstar på de personer (idag är det mer personval än partival) som vi själva tror på kan göra skillnad för Sverige och för Europa. Personvalskampanjerna tar ett större grepp och har ett större inflytande på hur vi röstar än vad partierna säger.

Jag har funderat och tänkt massor kring hur jag ska rösta. Jag har genomfört två olika valkompasser på nätet; Aftonbladets och SVTs.
svtvalkompassbästabvalkompassbäst

Den första bilden kommer från  SVTs valkompass och den andra från Aftonbladets valkompass. Det är ju intressant att det är bara är Centerpartiet som kommer högt upp på båda testerna. Jag gjorde om SVTs en gång till och då hamnade Socialdemokraterna högst.

Det känns även skönt att det parti jag passar sämst med är SD.

abvalkompasssämst abvalkompasspersonersämst

Skönt! Jag har inga sympatier för ett parti som hänvisar till att allt är invandrarnas fel. Det är ju även intressant att en del av våra nya medborgare väljer ett invandrarfientligt parti. Men det är ju klart… det är ju skillnad på invandrare och invandrare… Bara de ”ser ut” som ”oss svenskar” så går det nog bra. SD är oerhört rädda för allt som är nytt och främmande. De skriver på sin hemsida att de inte vill att EU ska ta in nya medlemsländer som inte tillhör vår ”kulturella zon”

Skärmavbild 2014-05-25 kl. 12.21.23(från SDs hemsida)

Av dessa anledningar finns det starka skäl för oss att ha synpunkter på EU:s fortsatta utvidgningsiver, framförallt när det gäller länder som dels är ekonomiska eftersatta men även de länder som kulturellt sett står långt ifrån Sverige. Därför motsätter vi oss till exempel fortsatta förhandlingar med Turkiet som inte uppfyller vare sig de ekonomiska, politiska eller kulturella kriterier vi anser vara ett krav för att bli medlem i EU. (SD hemsida)

Varför är de så rädda? Vad tror de kommer att hända? Jag undrar hur många av SDs politiker och andra anhängare äter pizza och kebab? Det är ju inte svenskt… Undrar hur många som åker på semester till Turkiet… Det är ju inte svenskt… En fråga som många SD-politiker får från journalister är den kring bevarandet av den svenska kulturen. Journalisterna får många intressanta svar. Titta på detta Youtubeklipp så kan vi se hur en av SDs politiker besvarar frågan. Titta gärna på hela klippet men kulturfrågan kommer efter 2 min 26 sek.

[youtube http://youtu.be/g9dJtGUvtcE]

Forminnen, julafton och midsommarafton….om vi har våra gränser så öppna som vi har det så kommer dessa att försvinna… Skulle inte tro det! Många SD-politiker spelar på rädslan över att det som vi anser vara svenskt kommer att försvinna.

Det är dags att Du visar vad Du tycker och var Du står! Rösta på ett parti eller en person som Du tror kommer att göra ett bra arbete i Europaparlamentet och som står för demokratiska värden. Rösta på dem som står för mångfalden i Sverige och i Europa. Rösta på de som tror på människans lika värde oavsett varifrån du kommer, avsett vilket kön du har, oavsett vem du älskar och oavsett vad du tror på. Tillsammans är vi starka och kan välja bort främlingsfientliga partier som SD!

Jag kommer att rösta idag. Jag kommer att rösta på en person/ett parti som jag tror kommer kunna göra skillnad för Sverige och Europa. Jag gör ett aktiv val att välja mänskligheten och demokratin. Jag gör ett aktivt val att stå emot främlingsfientligheten som finns i Sverige och i Europa! Låt inte dessa krafter få fäste och få makt utan se till att de demokratiska partier som vi har få visa hur demokrati är.

Gör ditt val idag! Se till att rösta! Det är en demokratisk rättighet som vi ska vara stolta över!